Despre catina

13:15 | , ,

Catina este un arbust de origine din Tibet si este folosit in idustria de medicamente de aproximativ 12 secole. Grecii au supranumit catina "calul stralucitor", iar frunzele de catina erau folosite in regimul alimentar pentru caii de curse, de aceea acestia erau sanatosi si puteau castiga cursele. Potrivit unei legende, Pegasus (calul zburator) prefera frunzele de catina care-i dadea puteri supranaturale. De asemenea fructele de catina au fost folosite ca si medicament popular in Imeriul Roman, Mongolia si Rusia.
Arbustii ajung la o inaltime de 5-6 metri, rareori 10 metri in Asia Centrala.
Plantatia de catina este rezistenta la temperaturile extreme de la noi din tara: suporta -35 grade celsius iarna, iar in timpul verii poate suporta si +45 grade celsius, este totodata rezistenta la vremea secetoasa sau extrem de ploioasa. 

Dintr-un ha, dupa al 4-lea an, se pot obtine pana la 20 tone la ha, productia maxima se atinge la varsta de 10 ani.
1 kg de fructe de catina se poate vine cu aprox 3 euro.


Catina se planteaza toamna sau primavara devreme. De asemenea daca doriti sa plantati in primavara 2013, preluam comenzi de acum.

Pentru a comanda pentru primavara 2013 trebuie sa platiti un avans de 20% din valoarea comenzii iar restul achitati cand va aducem plantele in primavara.

Pentru infiintarea unei plantatii va rugam sa ne contactati pe email.

CONTACT: 0752 778 066
EMAIL: aici_comenzi@yahoo.com


0 Kommentare:

Trimiteți un comentariu